Werkwijze

100_3224.resizedWe beginnen altijd met het gehakt klaar te maken. Dit is half om half gehakt welke we zelf op smaak brengen.

Nadat het gehakt op smaak is, portioneren we het gehakt en maken we worstjes van 13 cm.

 Vervolgens gaan we het deeg maken. Als alles is afgewogen gaat het in de mengmachine waarna er na ongeveer 20 minuten een mooi deeg tevoorschijn komt.

 

 

 

Dit deeg gaan we vervolgens verdelen in 3 bollen. Deze 3 bollen gaan in de rijskast voor 15 minuten voor de voorrijs.

 

Na de voorrijsgaan we de 3 bollen verdelen in 24 kleinere stukken. Dit doen we door de bollen plat te maken en vervolgens op lengte te rollen zodat het in de verdeelbak kan. Het deeg moet goed verdeeld worden in de verdeelbak en door met een ijzer frame met 24 vakjes krijgen we mooi 24 gelijke stukjes.

Deze 24 kleinere stukjes worden vervolgens opgebold. Dit gebeurd door met de hand het deeg te rollen waardoor je een mooi bolletje krijgt. Als dit voor alle 3 de grote bollen gedaan is gaan de kleinere bolletjes weer 15 minuten in de rijskast voor de bolletjesrijs.

Na de bolletjesrijs is alles zover om ingevouwen te worden. Dit doen we door de bolletjes plat te rollen. Dit doen we eerst voor alle bolletjes. Vervolgens kunnen we gemakkelijk het gehakt in de deeg vouwen waarna het broodje op een bakplaat gelegd wordt. Waarna alle broodjes zijn ingevouwen gaan ze weer in de rijskast voor de narijs. Dit keer is dat 40 minuten.

Na de narijs is het tijd om de broodjes te gaan bakken. Voordat ze de oven in gaan bestrijken we de broodjes eerst met ei zodat er een mooie glanzende kleur op de broodjes komt. Zodra dit gebeurd is gaan de broodjes 10 minuten in de oven. Na 5 minuten worden de broodjes een keer gedraaid zodat de broodjes mooi gelijkmatig gebakken worden.

Na het bakken worden de bakplaten met broodjes buiten in een kast geplaatst waar ze natuurlijk kunnen afkoelen. Na enkele uren wanneer ze voldoende zijn afgekoeld gaan de broodjes in de koelkast. Vervolgens worden ze de volgende dag ingepakt in zakken van 12 stuks.

Ze worden daarna diep ingevroren zodat de ijskristallen het kleinst zijn waardoor de broodjes na ontdooien nog even vers zijn.

Door deze manier van werken krijgen wij een perfect broodje.